Afdrukken
Wie ruim tien jaar geleden langs de lijn stond bij het eerste elftal van de club zal waarschijnlijk al het vermoeden hebben gehad. Er schuilt een goede trainer in Niels Zeltenrijch. Waar hij toen verbaal zijn medespelers op sleeptouw wilde nemen, doet hij dat inmiddels als trainer en leider van de Jongens O11-2. 
 
En dat is het team waarin zijn zoontje Levi speelt. Al vanaf de mini's traint Niels (36) min of meer de zelfde groep en dat doet hij met veel plezier. “Het is heel leuk om te doen en je krijgt er veel voor terug. Samen met de O11-1 hebben we een groep van twintig spelers en die komen altijd. Ik ga zelf op in hun enthousiasme, ook in regen en kou.”
 
Niels schroomde in het veld niet om een ploeggenoot even de waarheid te vertellen. Ook als trainer is hij 'best streng' vindt hij. “En dan niet in de zin van schreeuwen, maar naast het plezier wil ik ze ook iets leren. Zo laat ik ze gerust tien keer iets overdoen.” Zo vindt hij ook dat er scherp getraind moet worden. “Dat was ook mijn stijl in het veld. Je moet scherp trainen om het op zaterdag ook te zijn.” De spelertjes kunnen zich wel vinden in die aanpak, hoort Niels via anderen. “Het schijnt dat ze nog altijd met me weglopen! Dus dat zit wel goed.''
 
 
De jongens O11-2 krijgen op maandag training van Niels en woensdag staat Jan-Willem Ooms voor de groep. Op een gebruikelijke zaterdag is Niels leider. “Dat doe ik ook alweer wat jaartjes. Het fanatisme komt dan altijd weer in mij boven drijven. Soms kom ik wat bot over in de uitleg, maar gelukkig kan mijn medeleider het altijd uitstekend formuleren. Zo zijn we allemaal met elkaar een goed en hecht team.”
 
Door corona wordt er om een wat andere aanpak gevraagd van een trainer. Daar heeft Niels niet veel moeite mee. “Op deze leeftijd kun je nog veel herhalen. Daarnaast spelen ze allerlei onderlinge wedstrijden in gemengde teams op zaterdag of krijgen ze leuke clinics, van bijvoorbeeld selectiespelers. Alleen de echte spanning voor wedstrijden ontbreekt nu wel soms bij hen.”
 
Zelf nam Niels dus graag een (verbaal) sturende rol aan in het eerste. Herkent hij al dingen van zichzelf in de 10-jarige Levi? “Jazeker. Je ziet dat hij ook al een leider in het veld kan zijn. Hij speelt in ieder geval ook op het scherpst van de snede.”