Sta de ‘Locals’ deze Coronatijd bij in de winkels of koop anders jouw producten op internet via deze link en steun daarmee VV Bergambacht!

Zoals de meesten van jullie vast al hebben gezien, wordt het derde veld van V.V. Bergambacht momenteel onder handen genomen. Maar wat staat er nu precies te gebeuren?

 

Sinds de aanleg van het kunstgrasveld in 2009 is het tijd om de toplaag van het derde veld te vervangen. Deze heeft een technische levensduur van 10 jaar en om aan de eisen te blijven voldoen moet deze vernieuwd worden.

 

'De nieuwe kunstgrasmat is goedgekeurd en gecertificeerd door het NOC*NSF. Het gebruikte materiaal is vergelijkbaar met dat wat voor het eerste veld op het sportcomplex is gebruikt. Rondom het veld worden planken en roosters aangebracht zodat het rubber van het kunstgrasveld niet in het oppervlaktewater terecht kan komen,' zegt René ter Braak.
 

Niet alleen het veld wordt opgeknapt volgens de voorzitter. 'Ook gedeelten van het hekwerk worden vervangen en verhoogd. Aan de waterkant komt een extra poort zodat daar langs het veld doeltjes opgesteld kunnen worden. Daarnaast komen er op het veld twee nieuwe grote doelen, vier nieuwe verplaatsbare jeugddoelen en nieuwe cornervlaggen.'
 

Dit alles wordt uitgevoerd door Antea in opdracht van de gemeente Krimpenerwaard. De renovatie duurt zo’n 4 tot 5 weken. Verwacht wordt dat de oplevering midden juli zal zijn.