Sta de ‘Locals’ deze Coronatijd bij in de winkels of koop anders jouw producten op internet via deze link en steun daarmee VV Bergambacht!

BERGAMBACHT • Bergambacht won de sportieve streekderby tegen Stolwijk na een doelpuntloze eerste helft met 3-1. Jelle Hordijk besliste na de Stolkse gelijkmaker het duel met twee fraaie treffers.

 

De overwinning kreeg Bergambacht dit keer niet cadeau. Stolwijk, dat het thuisduel met 0-7 verloor, weerde zich kranig. Met uitstekend positiespel werd de thuisclub tot verbazing van de fans teruggedrongen. Pas na een kwartier spelen kropen de Bergambachtenaren uit hun schulp. ,,Ik liet mijn elftal inzakken om Stolwijk  het spel te laten maken," verklaarde Bergambacht-trainer Jerry de Groot. ,,Ik had verwacht dat Stolwijk de lange bal zou gaan spelen, als wij meteen druk zouden zetten. Die kans op gevaarlijke momenten voor ons doel wilde ik vermijden."

Nadat Stolker Danny Rietveld zijn opponent Twan Schmidt met een bodycheck over de zijlijn werkte – de Goudse arbiter Ruben Pollé sprak Rietveld slechts vermanend toe -, ontbrandde de strijd en creëerde de thuisclub goede kansen. Bergambachtenaar Luuk Botter zag de bal na een ziedend schot via de vuisten van sluitpost Tim de Pater via de onderkant van de lat weer het veld in komen. De Pater, die lang geblesseerd was, moest daarna nog enkele malen handelend optreden. Stolwijk kreeg moeite met uitverdedigen, maar hield het hoofd koel. Soms moest een onreglementaire ingreep een  veelbelovende Bergambachtse aanval neutraliseren. Dit kostte Christian Both een gele kaart, toen hij Dennis Hordijk naar de grond werkte. Vlak voor rust testte Pieter Meijer het aluminium na een strakke voorzet van Twan Schmidt.

Tijdens de rust meldde De Groot, dat de ongeslagen koploper Floreant, die uiteindelijk gelijkspeelde, in zijn wedstrijd achterstond. Bergambacht, dat met 7 punten achterstand op de tweede plaats staat, kwam in de tweede helft na dit nieuws als een komeet uit de startblokken. Rody Bezemer bemachtigde de bal en na een pass van Dennis Hordijk opende Twan Schmidt de score. Stolwijk gaf zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen. Bergambacht-doelman Roy Pons hield Koen van der Wolf nog van scoren af, maar op een inzet van Simon Bos was hij kansloos. Verder lieten de Bergambachtenaren het niet komen. Max Bakker toonde ten koste van een gele kaart, dat hij ook meedogenloos kan verdedigen.  Van der Wolf was het slachtoffer.

Een kwartier voor tijd kreeg de altijd voor de bal gaande Jelle Hordijk loon naar werken. Eerst profiteerde hij van een misverstand tussen Tim de Pater en verdediger Niels Boer, die beiden dachten dat de ander de bal wel weg zou werken. In de slotfase stond Jelle Hordijk op de goede plaats om een lage voorzet van Schmidt binnen te tikken. ,,De tweede tegentreffer was een fiks tegenvaller voor ons," merkte Stolwijk-trainer Robin van der Hulst op. ,,Bij omschakelmomenten zijn we bovendien kwetsbaar, terwijl ons veldspel ten opzichte van het begin van het seizoen sterk verbeterd is. We zijn dit keer niet weggespeeld, maar staan opnieuw met lege handen. Vanaf volgende week krijgen we tegenstanders uit het rechterrijtje. Het wordt tijd dat we ons eens gaan belonen."

 

Bron: Regio-Voetbal