Sta de ‘Locals’ deze Coronatijd bij in de winkels of koop anders jouw producten op internet via deze link en steun daarmee VV Bergambacht!

Bergambacht 1 heeft afgelopen zaterdag, 7 september, alweer een dikke overwinning geboekt. Ditmaal was SVV de klos tegen de ploeg van Jerry de Groot. Het werd maar liefst 9-0. Met Dennis Hordijk blikken we terug op deze wedstrijd, al wist hij niet meer precies te vertellen wanneer alle goals vielen en wie ze precies maakten.

De eerste was hij echter nog niet vergeten, toch Dennis? ''Nee haha, die maakte ik zelf.'' Het was immers al snel raak. Na een minuut of tien kon Dennis binnenkoppen bij een corner: 0-1. Daarna ging het in een rap tempo door en werd er volop gescoord: 0-2 Pieter Meijer, 0-3 Luuk Botter, 0-4 & 0-5 Pieter Meijer. Dit was de ruststand in Schiedam, waar Pieter zijn hattrick dus alweer binnen had na 45 minuten spelen.

Ook na rust gingen Bergambacht en Pieter vrolijk door met scoren: 0-6 Pieter Meijer, 0-7 & 0-8 Erik Kuiper en tot slot 0-9 opnieuw van Pieter Meijer. Dennis kon er kort over zijn: ''Zaterdag is een prima resultaat. Dit zijn wel de wedstrijden die je niet te vaak wilt spelen. Maar aangezien we nog in de voorbereiding zitten, was deze wedstrijd ook weer een goede mogelijkheid om wat automatismes in het spel te krijgen. Dat is redelijk gelukt.''

Na HMSH was het deze week dus opnieuw een makkelijke tegenstander voor Bergambacht. Met een doelsaldo van 19 voor en 1 tegen speelt het eerste elftal zaterdag de beslissende wedstrijd in de beker. ''Zaterdag verwacht ik toch wel een andere wedstrijd met Kamerik als tegenstander. Ik denk dat het een stugge ploeg zal zijn en dus een goede test voor het begin van het seizoen.'' Er wordt om 15.00 uur afgetrapt tussen de ploegen. Kamerik moet winnen, Bergambacht mag gelijkspelen, maar wil deze bekerpoule natuurlijk winnend afsluitend.

Zaterdag 10 augustus stond de eerste training op het programma voor de selectie en inmiddels zijn zij dus alweer vier weken bezig. ''De sfeer is goed en er wordt hard getraind, dus wat dat betreft is de voorbereiding prima. Het seizoen mag echter wel beginnen wat mij betreft nu. Ik verwacht dat we een leuk seizoen tegemoet gaan met veel tegenstanders uit de regio. Aan de voorbereidingen van de concurrentie te zien zal het ook dit seizoen weer een spannende competitie worden, waarin we wat mij betreft bovenin mee moeten doen. Het doel van de spelersgroep zal niet veel anders zijn dan vorig jaar denk. Gewoon per wedstrijd kijken en zoveel mogelijk winnen.''

Wat natuurlijk opvalt zijn de velen derby's dit seizoen. ''De derby’s zijn een pleister op de wond van de verloren wedstrijd tegen Lekkerkerk vorig seizoen. Het is logisch dat iedereen wel naar de derby’s uitkijkt, dit is toch een stuk aantrekkelijker dan die handbal uitslagen van vorig jaar.'' Het is duidelijk, het begint bij iedereen weer te kriebelen! Maar eerst dus nog de laatste bekerwedstrijd komende zaterdag, 14 september, thuis tegen Kamerik. Ook zal Bergambacht dinsdagavond, 10 september om 20.30 uur, nog oefenen in Rotterdam tegen PPSC.

 

Jordi Potuijt

 

Basisopstelling:

Roy Pons - Danny den Besten - Kelvin Potuijt - Max Bakker - Patrick Potuijt - Dennis Hordijk - Rody Bezemer - Erik Kuiper - Farouk el Kadiri - Pieter Meijer - Luuk Botter

 

Wisselspelers:

Jos Stout - Robin Borst - Sander den Besten - Stefan de Man