Sta de ‘Locals’ deze Coronatijd bij in de winkels of koop anders jouw producten op internet via deze link en steun daarmee VV Bergambacht!

Afgelopen dinsdagavond (27 augustus) heeft Bergambacht 1 succesvol de laatste oefenwedstrijd afgerond tegen FC Zoetermeer. Op Sportpark ’t Hofkamp werd met 4-3 gewonnen door goals van Pieter Meijer (3x) & Erik Kuiper. Hierop blikken we terug met Max Bakker.

 

Na eerder gespeelde wedstrijden tegen FC IJsselmonde (4-0 winst) en CION Vlaardingen (2-1 verlies) heeft Bergambacht in de voorbereiding op het beker- en competitieseizoen te maken gehad met 3 verschillende ploegen. FC Zoetermeer, dat ook uitkomt in de 4e klasse, begon sterk aan de wedstrijd waarbij ze gedisciplineerd weinig ruimte weggaven op het middenveld en gevaarlijk waren in de omschakeling. Het balbezit was grote delen van de wedstrijd voor Bergambacht. “In de beginfase was het zoeken voor ons. Na 15 minuten, toen de bal veelvuldig rond ging, vonden we een gaatje en kwam de bal in de voeten van Nathan Botter, spelend aan de rechterkant, die op zijn beurt een prachtig afgemeten voorzet afleverde aan Pieter Meijer die de 1-0 feilloos inkopte, aldus Max.”

 

Lang heeft Bergambacht niet kunnen genieten van de voorsprong. Kort na de 1-0 leed Bergambacht op het drukbezette middenveld balverlies en in de omschakeling was de rappe linksbuiten van FC Zoetermeer ongrijpbaar voor de Bergambachtse defensie: 1-1. Snel daarna werd het ook 1-2 voor FC Zoetermeer door een penalty. Bergambacht moest zich herpakken en geleidelijk aan ontstonden er enkele kleine kansen voor de thuisclub. “Op slag van rust wist Erik Kuiper de 2-2 binnen te schieten. Na een laag genomen corner van Farouk El Kadiri belandde de bal plots in de voeten van Erik Kuiper die de bal met links strak in de touwen wist te schieten. Het was voor ons een lekkere opsteker net voor rust!”

 

“In de rust verlangde onze trainer Jerry de Groot dat ons elftal meer druk op de tegenstander ging uitoefenen. Cruciaal hierin is een hoger baltempo en snellere balverovering door hoge druk. We zijn de afgelopen weken veelal bezig geweest om onze conditie zo optimaal mogelijk te krijgen, want om die manier van spelen te realiseren is een goede conditie essentieel”, sprak Max positief. Gebroeders Sander den Besten en Danny den Besten kwamen in het veld voor de neven Kelvin Potuijt en Patrick Potuijt.

 

In de tweede helft schoot Bergambacht uit de startblokken. Na een goed combinatiespel werd Danny den Besten door Stefan de Man knap weggestuurd en hoefde alleen maar de bal op zij te leggen voor de vrijstaande Pieter Meijer die zijn 2e goal van de wedstrijd maakte: 3-2. Wederom kon Bergambacht haar voorsprong niet lang vasthouden, want uit een corner werd de bal eenvoudig binnen gewerkt: 3-3. “Ondanks de goal van FC Zoetermeer bleven wij ons spel spelen. Wat volgde was een enigszins eentonig spelbeeld waarin wij veelal op de helft van FC Zoetermeer speelde. Het was oppassen op de counter, maar dit ging goed.” Tussendoor was Moustafa van Zoest nog in het veld gekomen voor Farouk el Kadiri. Tegen het einde van de wedstrijd, na een duwfout van één van de verdedigers van FC Zoetermeer, wees de scheidsrechter wederom naar de stip, dit keer voor Bergambacht. Pieter Meijer bracht met een penalty de eindstand op het bord: 4-3!

 

“Al met al kunnen we zeer tevreden terugkijken op deze wedstrijd, met name na de rust hebben we achterin weinig kansen weggegeven en voorin de nodige kansen gecreëerd. We zijn de voorbereiding goed geëindigd, blikt Max terug.”

 

Zaterdag 31 augustus vond het eerste bekerduel plaats. Thuis nam Bergambacht het op tegen HMSH. Het werd een zeer eenvoudige middag, waar eigenlijk weinig over te schrijven valt. Het werd maar liefst 10-1. Doelpunten kwamen op naam van Pieter Meijer (2x), Luuk Botter (2x), Twan Schmidt (2x), Kelvin Potuijt, Dennis Hordijk, Farouk el Kadiri en Rody Bezemer. Komende zaterdag, 7 september, wacht de tweede bekerwedstrijd: uit tegen SVV.

 

Jordi Potuijt

 

Opstelling FC Zoetermeer

Roy Pons - Robin Borst - Kelvin Potuijt (Danny den Besten) - Max Bakker - Patrick Potuijt (Sander den Besten) - Stefan de Man - Dennis Hordijk - Erik Kuiper - Nathan Botter - Pieter Meijer - Farouk el Kadiri (Moustafa van Zoest)

 

Opstelling HMSH

Roy Pons - Danny den Besten - Robin Borst (Sander den Besten) - Kelvin Potuijt - Patrick Potuijt - Dennis Hordijk - Rody Bezemer - Erik Kuiper - Twan Schmidt (Farouk el Kadiri) - Pieter Meijer - Luuk Botter (Nathan Botter)