Sta de ‘Locals’ deze Coronatijd bij in de winkels of koop anders jouw producten op internet via deze link en steun daarmee VV Bergambacht!

Zaterdag 24 augustus speelde het eerste elftal van onze vereniging alweer het tweede oefenduel in de voorbereiding op het seizoen 2019/2020. In Vlaardingen werd tegen derde klasser CION met 2-1 verloren. Met doelman Roy Pons blikken we terug op deze wedstrijd.
 
Roy heeft de eerste weken van het nieuwe seizoen beleefd als vernieuwend en zwaar. “De eerste weken waren qua trainingsintensiteit pittig. Zowel het loopwerk, als de tijdsduur van de trainingen waren niet zoals we gewend waren.” Zelf kon Roy door een blessure niet alles meedoen en heeft hij alleen het loopwerk gedaan de eerste week. “Daarna kon ik weer wat meer aansluiten bij de groep en dat voelt goed. We hebben een mooie groep.”
 
In de opbouw van het herstel heeft Roy zaterdag zijn eerste wedstrijd gespeeld. Hierin zag hij vanuit het doelgebied dat de ploeg bij vlagen heel goed veldspel liet zien. “We konden het CION, die de selectie flink versterkt heeft met spelers van hoger spelende teams, moeilijk maken. We willen voetballen en de lange bal willen we eigenlijk niet meer gebruiken. Dit komt het veldspel ten goede en je ziet dat de voetballende kwaliteiten in deze groep aanwezig zijn.” Toch had Bergambacht het voor rust moeilijk en hield ook Roy de ploeg na de drinkpauze in de eerste helft op de been. Daarvoor stond de uiteindelijke einduitslag al op het bord. “De goals vallen uit momenten waar we lering uit kunnen trekken, maar daarentegen hebben we in het overige deel van de wedstrijd niks weggegeven en in de 2e helft stond het goed.” 
 
Met drie wissels begon Bergambacht aan de tweede helft. Robin Borst, overgekomen van FC Perkouw, kwam in de ploeg voor Kelvin Potuijt. Teruggekeerd van vakantie, Dennis Hordijk, en Nathan Botter vervingen de licht geblesseerde Luuk Botter en Twan Schmidt. Zoals Roy al eerder aangaf, kwam Bergambacht na rust beter voor de dag. “CION heeft daarin wel wat kleine kansen gecreëerd, maar datzelfde gold voor ons. Voor mij voelde het alsof we meer controle kregen over de wedstrijd. In de laatste fase raakte de tank wat leeg en zakte het niveau wat weg, maar dat is gezien we nog in de voorbereiding zitten ook niet zo raar.” Als ik Roy vraag hoe hij deze wedstrijd het beste kan samenvatten is hij duidelijk: “Een goede graadmeter om te zien waar we momenteel staan.”
 
“Hopelijk kunnen we dit niveau vasthouden en blijven we allemaal dezelfde intensiteit geven op de trainingen. Dat bevalt mij wel.” Steeds meer spelers druppelen terug op het veld van Bergambacht van vakantie. Afgelopen donderdag stond daarom ook een oefenwedstrijd voor het tweede elftal op het programma. Thuis tegen het tweede elftal van Lopik werd er gewonnen met 3-1. Doelpunten werden gemaakt door Jelle Hannema (2x) en Moustafa van Zoest.
 
We sluiten af met Roy die nog een keer terugblikt op de eerste weken: “In de 1e weken is er door de staf duidelijkheid gecreëerd over wat er wel en niet verwacht wordt van iedereen en wordt de discipline aangehaald. Het voetbal ligt in het verlengde van wat we vorige jaren wilden. We gaan er weer voor dit jaar!”
 
Jordi Potuijt
 
Basisopstelling
Roy Pons - Danny den Besten - Kelvin Potuijt - Max Bakker - Patrick Potuijt - Stefan de Man - Erik Kuiper - Luuk Botter - Twan Schmidt - Pieter Meijer - Farouk el Kadiri
 
Wisselspelers
Stefan van der Waals - Robin Borst - Dennis Hordijk - Nathan Botter