Sta de ‘Locals’ deze Coronatijd bij in de winkels of koop anders jouw producten op internet via deze link en steun daarmee VV Bergambacht!

De start van het nieuwe seizoen, 2019/2020, vond voor de selectie plaats op afgelopen zaterdag 10 augustus. Nog niet iedereen is terug van vakantie en sommige spelers gaan nog op vakantie.
 
Met de nieuwe hoofdtrainer Jerry de Groot, samen met assistent-trainer Ron de Heer, trainer van het tweede, Simon van Nieuwkasteele en looptrainer Koos Sloof, die de conditie voor zijn rekening neemt in de voorbereiding, is er getraind op zaterdag, maandag, dinsdag en donderdag. “De trainingen waren pittig, maar iedereen heeft 100% inzet getoond om zo snel mogelijk volledig fit te worden”, waren de woorden van Jerry. Al met al kan de staf terugkijken op een goede eerste week. “Weliswaar onder voornamelijk natte omstandigheden maar wel met veel plezier en is verder alles goed geregeld om goed te kunnen trainen.”
 
Na die eerste zware trainingsweek stond zaterdag 17 augustus de eerste oefenwedstrijd op het programma en wel tegen 3e klasser FC IJsselmonde, de ploeg die twee jaar geleden kampioen werd op ons complex. Dit team heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan en vanwege de vele nieuwe spelers werd er vandaag met 2 verschillende teams gespeeld aan Rotterdamse zijde. Bergambacht speelde met alle spelers die de afgelopen week minimaal 2x hebben getraind, om blessures te voorkomen, en daardoor stonden ook niet alle spelers op hun favoriete positie. Om 14.30 uur werd er afgetrapt in de stromende regen. 
 
Bergambacht begon goed aan de wedstrijd en dit resulteerde al snel in de 1-0 door Farouk el Kadiri. Dit nadat een speler van FC IJsselmonde de andere buitenspeler Twan Schmidt over het hoofd zag. Hij kreeg de bal van een speler van FC IJsselmonde en ging er op snelheid vandoor. Vervolgens hield Twan goed het overzicht en legde de bal breed op Farouk die eerst zijn man uitspeelde en vervolgens de keeper van FC IJsselmonde kansloos liet met een hele mooi stift over hem heen. “Na dit doelpunt gingen wij op zoek naar de 2-0 maar werden we wat slordiger en gaven we FC IJsselmonde de gelegenheid om er zo nu en dan uitkomen en daarmee in de buurt te komen van Stefan van der Waals”, aldus Jerry. “Stefan is de keeper van JO19-1 die een prima wedstrijd keepte.” Na nog wat mogelijkheden werd het uiteindelijk na ongeveer 30 minuten 2-0 door een gericht afstandsschot van Stefan de Man. “Stefan, die overkomt uit de jeugd, speelde de eerste helft als verdedigende middenvelder een goede wedstrijd.”
 
“In de rust heb ik aangegeven dat er meer rust aan de bal moest komen en dat sommige posities beter ingevuld moesten worden.” Pieter Meijer en Luuk Botter werden gewisseld voor Onno Kloet en Nathan Botter en tevens waren er een paar spelers die op een andere positie gingen spelen. FC IJsselmonde kwam met een heel nieuw team het veld op en dit alles kwam de wedstrijd niet ten goede. “Het spel aan de kant van Bergambacht was een stuk minder dan in de eerste helft en dit kwam met name door teveel balverlies vanwege verkeerde keuzes en onnauwkeurigheid in de eindpass”, zei Jerry na afloop. 
 
Na 15 minuten kwamen de van een blessure herstelde Justus Brons en de gestopte Menno Zorgdrager in het veld voor Kelvin Potuijt en Danny den Besten. Snel daarna maakte Farouk zijn 2e doelpunt door de bal vanaf rand 16 meter in de kruising te schieten. Daarna werden Pieter en Luuk weer teruggewisseld voor Farouk en Stefan. FC IJsselmonde kon verder niet veel potten breken in de 2e helft en het aantal kansen voor Bergambacht namen toe. Na een overtreding op Pieter rand 16 meter schoot Erik Kuiper deze vrije trap goed binnen en bracht hiermee de stand op 4-0. De laatste 15 minuten maakte Fabian Heij, keeper van de JO19-2, zijn debuut als vervanger voor Stefan. “Fabian heeft heel de week meegetraind omdat de andere keepers er dit weekend niet waren, dus erg leuk dat wij hem nog konden inbrengen.” Na een foutje achterin moest Fabian voor de eerste keer handelend optreden en deed dit uitstekend. “Daarentegen hadden wij nog zeker twee keer moeten scoren maar verzuimde dit. Kortom een nuttige eerste oefenwedstrijd waarop we deze week op verder kunnen borduren.” 
 
Een deel van de selectie zal aanstaande donderdag een oefenwedstrijd spelen tegen Lopik 2 om 20.00 uur thuis. De eerstvolgende wedstrijd voor het eerste in voorbereiding op het nieuwe seizoen is zaterdag. Er zal een uitwedstrijd worden gespeeld om 14.30 uur tegen Cion in Vlaardingen. Op zaterdag 31 augustus start de beker thuis tegen HMSH. Op zaterdag 21 september begint de competitie met een derby: Stolwijk - Bergambacht!
 
“Ik kan terugkijken op een mooie week bij deze gezellige club. Ik heb het naar mijn zin! Het programma is inmiddels bekend en ik kan niet wachten”, sloot Jerry positief af.
 
Basisopstelling:
Stefan van der Waals - Danny den Besten - Kelvin Potuijt - Max Bakker - Patrick Potuijt - Stefan de Man - Erik Kuiper - Pieter Meijer - Twan Schmidt - Luuk Botter - Farouk el Kadiri
 
Wisselspelers:
Fabian Heij - Onno Kloet - Justus Brons - Nathan Botter - Menno Zorgdrager
 
Jordi Potuijt