BERGAMBACHT - Zaterdagvierdeklasser Bergambacht won met 2-1 van een beter voetballend CKC uit Kralingseveer. De Bergambachtenaren nemen het in de finale met als inzet een plek in de derde klasse op neutraal terrein op tegen Lekkerkerk, dat in Vlaardingen Victoria’04 met 1-2 klopte.

Het finaleduel is een herhaling van vorig seizoen, toen Lekkerkerk op eigen veld aan het langste eind trok en dankzij deze zwaarbevochten zege het derdeklasserschap behield. Voor hetzelfde geld was overigens CKC de tegenstander geweest van de Lekkerkerkers. De gasten, die twee jaar geleden overstapten naar het zaterdagvoetbal, hadden een team in het veld staan, dat niet onder deed voor de thuisclub. 

Met rustig opbouwend spel drukte CKC de blauwzwarten terug op eigen helft, maar Bergambacht heeft geen moeite met dit speelbeeld. Het elftal van Bert Potuyt leunt op zijn twee snelle aanvallers Pieter Meijer en Twan Schmidt, die er in de omschakeling razendsnel uitkomen. Voor rust kon CKC dit gevaar nog intomen en kwamen beide clubs niet tot scoren.

Afgemeten voorzet
In de tweede helft was het wel raak. Nadat CKC’er Vinicius Johannis Bongaerts een opgelegde kans miste, kwam middenvelder Erik Kuiper in balbezit. Hij behield het overzicht en stuurde op links Pieter Meijer weg, die de bal met een afgemeten voorzet in de voeten van Twan Schmidt plaatste. Schmidt had aan een beweging nodig om het  net te laten bollen.

Drie minuten later kopte Mike van der Spoel de gelijkmaker keihard tegen de touwen. CKC had op dat moment de beste papieren om te winnen.

Balans
Bert Potuyt zag het gevaar en bracht Bart den Boer in voor Erik Kuiper om net als een week eerder de balans op het middenveld te herstellen. Dit keer kon Den Boer niet voorkomen, dat CKC steeds meer oprukte. Bergambacht-doelman Roy Pons moest diverse malen handelend optreden.

,,Op dat moment vond ik CKC de beter voetballende ploeg, maar wij bleven gevaarlijk voorin,” vertelde Potuyt na afloop. ,,Ik weet dat mijn aanvalsduo Meijer/Schmidt – goed voor bijna zeventig doelpunten dit seizoen, red. – zomaar het tij kan keren.”

Hectische slotfase
In de hectische slotfase schoot Meijer vanuit de draai de bal buiten bereik van CKC-doelman Perry Heijser tegen de buitenkant van de paal. Zijn volgende actie mondde wel uit in een doelpunt. Hij plaatste de bal in het zestienmetergebied, waar de geheel vrijstaande Luuk Botter Bergambacht naar de finale schoot.

,,Ik had alle tijd om aan te leggen, maar raakte de bal totaal verkeerd,” biechtte de matchwinnaar op. ,,De doelman was daardoor kennelijk verrast, want hij liet het rollertje, dat tergend langzaam over de doellijn rolde, onder zijn lichaam doorgaan. Ik ben blij dat het lukte, want ik had geen benen meer voor een verlenging. Ik kijk uit naar de finalewedstrijd tegen Lekkerkerk. Ik viel toen als jeugdspeler na een half uur in. Wij waren toen de bovenliggende partij, maar verloren na een spannende verlenging alsnog.”

Bron: Regio-voetbal.nl.

Foto's: wijntjesfotografie.nl.