AMMERSTOL - Bergambacht, dat vorig seizoen promotie maar net miste, won in en tegen Ammerstol moeizaam met 1-2.

Binnen een kwartier spelen namen de Bergambachtenaren na slordig Ammers verdedigen een 0-2 voorsprong en leek een gemakkelijke driepunter binnen handbereik. Pieter Meijer en Luuk Botter lieten het net bollen. Ammerstol kwam niet aan opbouwen toe en probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden. Bergambacht kon niet meer imponeren.

In de tweede helft werden de speldenprikken van Ammerstol, dat met veel inzet speelde, gevaarlijker en vreesde Bergambacht-trainer voor hetzelfde scenario als vorig jaar, toen een 0-2 voorsprong verspeeld werd. "We maakten het onszelf moeilijk,” verzuchtte hij na afloop. "Onnodig balverlies leidde tot een aantal hachelijk situaties voor ons doel.”

Strafschop
Toen Ammerstollenaar Jordy de Graaf een breedtepass van Danny den Besten onderschepte, kon hij vrij opstomen richting doelman Roy Pons. Pas in het zestienmetergebied kon De Graaf afgestopt worden. De prima leidende Goudse Robby Hornes zag in de felle tackle op het gladde veld een strafschop, die spits Jory de Lange benutte.

Verder liet Bergambacht het niet komen. "Jammer van die twee snelle tegengoals,” aldus Ammerstol-trainer Rieny Looren de Jong. ,"In de tweede helft konden we wel druk zetten en na verkregen balbezit gevaarlijk worden.”

Bron: regio-voetbal.nl