Bergambacht, dat stilletjes hoopt op het kampioenschap, had nog een appeltje te schillen met buurman Ammerstol. In de uitwedstrijd gaf het elftal van Bert Potuyt een 0-2 voorsprong weg.

Een gedreven Ammerstol kwam toen knap terug tot 2-2. Die twee verliespunten komt Bergambacht nu tekort om de titelkansen in eigen hand te hebben. Nu wonnen de blauwzwarten met 4-0.

Etienne van den Heuvel en Twan Schmidt zetten de thuisclub, toegejuicht door een grote schare supporters, op een 2-0 voorsprong, waarna een groot deel van het team de onderlinge afspraken ‘vergat’ en voor zichzelf ging voetballen. Ammerstol, dat nauwelijks gevaarlijk werd - al waren de Ammerse aanvallers Jordy de Lange en Etienne Niestadt wel handenbindertjes - bleef loeren op de aansluitingstreffer.

In de rust zette Bergambacht-trainer Bert Potuyt de puntjes op de ‘i’. ,,Ik heb mijn spelers het scenario van de uitwedstrijd voor ogen gehouden. Ik eiste dat ze scherp bleven en de score zouden uitbreiden. Dat hebben ze goed in de oren geknoopt, want de 3-0 viel al snel via Etienne van den Heuvel. Toen speelden we een gewonnen wedstrijd. Van den Heuvel scoorde in de slotfase zijn derde goal. Voor het kampioenschap zijn we afhankelijk van puntverlies van de concurrentie. In de tweede periode staan we met Gouda, waartegen we zaterdag spelen, bovenaan.”