Sta de ‘Locals’ deze Coronatijd bij in de winkels of koop anders jouw producten op internet via deze link en steun daarmee VV Bergambacht!

Komend weekend wordt er in heel amateurvoetballend Nederland niet gevoetbald om stil te staan bij het overlijden van Richard Nieuwenhuizen. De 41-jarige Nieuwenhuizen werd afgelopen zondag na een wedstrijd in Almere in elkaar geslagen door een aantal jeugdspelers van de tegenpartij. Hij liep ernstig hersenletsel op en overleed maandag aan zijn verwondingen.
Geweld op en rondom het veld. Het incident van afgelopen weekend is geen uitzondering. Dit soort incidenten komen steeds vaker voor. In het seizoen 2011/2012 is er 873 keer sprake geweest van buitensporig fysiek of verbaal geweld tegen spelers, trainers, toeschouwers of officials. De laatste jaren neemt fysiek en verbaal geweld richting de mensen die deze sport mogelijk maken toe.

Het voetbal is stil van de gebeurtenissen in Almere. Voetbal valt ook stil dit weekend. Letterlijk en figuurlijk. We staan niet alleen stil bij wat er is gebeurd met de assistent-scheidsrechter van Buitenboys. Maar het is ook belangrijk om met elkaar stil te staan en te praten over deze droevige gebeurtenis. Het is belangrijk om met elkaar te bespreken hoe we dit kunnen voorkomen. We moeten in de spiegel kijken en nadenken over oplossingen. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat dit de allerlaatste keer is.

Zonder respect is voetbal niet mogelijk. Laten we de mensen waarop onze sport is gebouwd, met respect behandelen. Zonder alle assistent-scheidsrechters, scheidsrechters, trainers, leiders enz. is het beoefenen van jullie sport niet mogelijk.