Sta de ‘Locals’ deze Coronatijd bij in de winkels of koop anders jouw producten op internet via deze link en steun daarmee VV Bergambacht!

Bergambacht, dat zaterdag zijn 85-jarig bestaan vierde, ging op eigen veld met 4-5 onderuit tegen middenmotor LMO uit Rotterdam.

De thuisclub stond na tien minuten spelen met tien man, omdat Ruben Kleinendorst een doorgebroken speler onderuit haalde en kon inrukken. Middenvelder Jordy Potuyt zakte een linie.

Bergambacht pakte deze tegenslag goed op. Pieter Meijer scoorde de openingstreffer. LMO, dat in de omschakeling erg gevaarlijk was, maakte vlak voor de rust gelijk.

Hectische slotfase
In de tweede helft namen de gasten binnen een kwartier een 1-4 voorsprong. Tussendoor benutte Meijer een strafschop, die niet telde. Hij hield tijdens zijn aanloop namelijk in en werd volgens de huidige regelgeving bestraft met geel en een vrije trap tegen. In de hectische slotfase scoorden Erik Kuiper, Etienne van den Heuvel en Meijer voor de thuisclub, maar dat was niet genoeg voor een punt, omdat LMO ook nog een keer doel trof.

Het jubileumfeest direct na de wedstrijd startte dus met een kater.

Bron: regio-voetbal.nl