De afgelopen weken hebben we natuurlijk weer bij de wedstrijden van Bergambacht 1, spelend in de 4e klasse E,  pupillen die in jeugdteams actief zijn en die dan Pupil van de Week zijn en heel de middag mogen ervaren hoe het is om een 1e elftal speler te zijn. Hier een kleine kijk achter de schermen...

Het contact wordt gelegd met de ouders door aanvoerder Jordi Potuijt en vervolgens worden gegevens en foto gevraagd om dit te verwerken in het programmaboekje dat uitgedeeld wordt door jeugdspelers voor de wedstrijd gaat beginnen.

De Pupil van de Week wordt begin van de middag thuis opgehaald door een selectiespeler en die neemt hem mee naar de club. Daar stellen de selectiespelers zich voor wat natuurlijk al erg spannend is voor de meestal jonge pupil. Hierna gaat iedereen lunchen met elkaar en zal de wedstrijdbespreking later gedaan worden door de hoofdtrainer Bert Potuijt.

De Pupil van de Week doet mee met de warming up met de spelers en mag als de wedstrijd gaat beginnen de aftrap doen. Hopelijk door een mooie actie of een goed schot de keeper van de tegenpartij laten vissen. GOAL!

Tijdens de wedstrijd gezellig op de bank zitten tussen de grote mannen en in de rust lekker voetballen of misschien wel papa, mama, opa of oma zoeken om alle ervaringen te vertellen. Dat maakt het zo mooi om te zien.

Na de wedstrijd krijgt hij of zij dan ook nog een mooie voetbal met de handtekeningen erop van iedereen van het eerste elftal. Veel indrukken en veel momenten die verwerkt moeten worden in zo'n klein hoofdje, vaak hoor je dat de kids heerlijk slapen die avond. Ouders bedankt voor het vertrouwen! Wij als vereniging, waaronder het eerste elftal, zijn bijzonder trots dit te mogen organiseren en zijn blij met de enthousiaste reacties!

De Pupil van de Week pupillen zijn de afgelopen weken geweest:

Stef Warmerhoven: Speler van JO9-1, een dribbelaar die hard is in de duels, graag traint. Speelt nu 6 tegen 6; dat is even wennen maar doet het hartstikke goed!

Lucas Vonk: Speler van de JO8-1, hard schot en altijd zin om te voetballen, maar heeft ook liefde voor het keepen gekregen want hij staat ook soms op doel. Speelt ook 6 tegen 6; de nieuwe spelvorm van de KNVB.

Kylian Verdouw: Keeper van JO11-1, komt goed uit in wedstrijden en op trainingen en is hard aan het werken om het meevoetballen onder de knie te krijgen. speelt 7 tegen 7 in de 1e klasse nu. Het team heeft het moeilijk maar als iedereen positief blijft komt het goed. Succes!

Kris Ooms: Speler van de JO8-2, een rasechte voetballer met een drive en een neusje voor de goal. Ze spelen nu in de 1e klasse, 6 tegen 6. Met papa als trainer/leider geniet hij van het samen voetballen met zijn teamgenootjes.

Floris Speksnijder: Speler van de JO8-2, een verdediger die voor niemand uit de weg gaat, maar ook steeds meer beslissend is in de passing. Ontwikkelt zich sterk. Leert veel van zij oudere broer David (denken wij haha) die in de JO11-1 speelt.

Stan Christ: Speler uit de JO11-2, een voetballende verdediger die ondanks zijn postuur veel duels wint op karakter en felheid. Geniet van het spelletje en is vaak met een bal te vinden op de club.

David Speksnijder: Speler van de JO11-1, een verdediger die makkelijk mee voetbalt en tegenwoordig steeds meer op het middenveld is te vinden. Een echte denker in het veld, is natuurlijk voor Feyenoord en laat dit ook zien op de trainingen.

Niek ter Braak: Speler van JO11-3, een aanvaller die dit seizoen makkelijk scoort de laatste wedstrijden. Wordt echt een mannetje, leuk om te zien! Gaat steeds beter spelen en kiest goed positie voor de goal.

Siem van Houselt: Speler van JO9-1, een behendige, creatieve dribbelaar die graag schiet van afstand en altijd in beweging is. Geniet van de trainingen, nu nog stapjes maken in het samen spelen maar daar heb ik wel vertrouwen in.

Bergambacht 1 doet het uitstekend en zal elke wedstrijd geconcentreerd moeten blijven om zichzelf te belonen met de laatste thuiswedstrijd tegen concurrent FC IJsselmonde. De club leeft mee en de jeugd zal dan ook zeker de jongens blijven aanmoedigen tijdens de thuiswedstrijden. Wat ze in de jeugd leren: altijd uitgaan van eigen kracht zal ook de sleutel zijn voor het 1e team. Zo komt het weer bij elkaar: Opleiding en prestatievoetbal.

Succes iedereen!

Gerard van Hove