Bergambacht-trainer Bert Potuyt is hard bezig om Etiënne van den Heuvel om te turnen tot een échte spits. Zijn eerste stappen als aanvalsleider zijn in ieder geval een succes, want de jonge Bergambachtenaar (19 jaar) maakte in vijf wedstrijden vier doelpunten.

Vorig seizoen, toen hij debuteerde in het seniorenvoetbal, speelde hij op de vleugels. “Een heel andere positie, een heel andere rol ook”, zegt hij daarover. De spitspositie werd deze zomer vacant omdat Damy Straver aangaf naar het tweede te willen. “De trainer vond dat ik het beste de spitspositie kon invullen. Ik ontwikkel me nog volop, maar ik ben niet ontevreden over de start.”

In de voorbereiding scoorde Van den Heuvel, die Tourism en Management in Rotterdam studeert, zeven keer. Die lijn trok hij door in de competitie. Na vijf wedstrijden heeft er al vier inliggen. “Dat geeft wel rust. Uiteindelijk wordt je als spits afgerekend op je doelpunten.”

“Ik moet het vak als spits nog echt leren”, vervolgt hij. “De trainer is veel met me bezig en geeft constant aanwijzingen wanneer ik in de bal moet komen of juist van de bal moet wegblijven. Dat is een inzicht dat ik nu aan het ontwikkelen ben.”

Zaterdag tegen Nieuwerkerk tekende hij voor de tweede Bergambachtse goal. Het was een typische spitsengoal. “Eigenlijk vanuit het niets. De bal kwam in het strafschopgebied en viel tussen verdediger en mij in. Het was een mooi moment om te scoren, zo vlak voor rust de 2-0. Dat maakte het ons gemakkelijker voor de tweede helft.”

De winst in de topper tegen Nieuwerkerk, dat nog geen puntverlies had geleden, geeft Van den Heuvel en Bergambacht vertrouwen voor het vervolg van de competitie. “We verloren de eerste wedstrijd van CKC, dat was een fikse domper. Inmiddels hebben we vier duels op rij gewonnen. Dat moet ook, want we willen graag bovenin meedoen.”

Volgens Van den Heuvel gaat het in de vierde klasse C tussen Nieuwerkerk, Hillegersberg, CKC, FC IJsselmonde en Bergambacht. “Dat wil niet zeggen dat de andere wedstrijden walk-overs zijn. Ook in die wedstrijden moet je honderd procent geconcentreerd zijn. We speelden in de tweede wedstrijd bij Overmaas. Op gras, met regen en een veld dat steeds modderiger werd. Ook dan moet je je laten gelden. Niet alleen als het mooi weer is en er een gladgestreken kunstgrasveld ligt.”

Bron: voetbaljournaal.com