De selectie voor het nieuwe seizoen is sterker geworden door de komst van een zevental kwalitatief goede spelers. Farouk El Kadiri (Schoonhoven), Twan en Thijs Schmidt (Ammerstol) zijn teruggekeerd op het oude nest. Daarnaast zijn Erik Kuiper (Schoonhoven) en vanuit onze jeugd Dennis Hordijk, Mark Scheer en Rody Bezemer, aangesloten bij de selectie. Hierdoor zijn we in de breedte sterker geworden, met name in aanvallend opzicht. Helaas hebben we afscheid genomen van Gerben Verstoep (zondag) en Jesse den Hartog (gestopt). Martijn Eichelsheim is vooralsnog een vraagteken i.v.m. opleiding/studie.

Naast de trainers (Bert Potuyt en Rachid Benazza), zal de begeleiding onveranderd blijven t.o.v. afgelopen seizoen. Ook “good-old” Rob v. Wilgen plakt er nog een jaartje aan vast als o.a. hersteltrainer. Hier zijn we super blij mee. Evenals de afgelopen seizoenen is Kees Bakker eenmaal per week op de club aanwezig voor fysiobehandelingen. Tevens kunnen de jongens bij blessures op de maandag bij hem in de praktijk terecht. Dit is echt top voor een club als Bergambacht.

Nadat het 1e helaas (net) niet de promotie naar de 3e klasse kon afdwingen, gaat het team hier komend seizoen weer voor. De doelstelling is dan ook om bij de eerste drie te eindigen, waardoor minimaal deel kan worden genomen aan de nacompetitie. De doelstelling voor het 2e team is duidelijk. Kampioen worden in de 4e klasse om promotie te bewerkstelligen naar de 3e klasse.

Op de aftrapavond van 6 juli j.l. is tevens het (voorlopige) programma uit de doeken gedaan door Bert Potuyt. De eerste training start op zaterdag 5 augustus. In de weken die volgen gaat de selectie driemaal per week trainen. Op zaterdag 12 augustus volgt de eerste oefenwedstrijd voor het 1e (uit tegen Schelluinen, 14.30u.). Later wordt er nog geoefend tegen resp. Streefkerk (19/8), Groot-Ammers (22/8) en Perkouw (26/8). Voor het 2e staat er voor nu alleen een oefenwedstrijd gepland tegen Perkouw 2 (26/8), maar mogelijk wordt er nog een wedstrijd vastgesteld.

De selectie staat te popelen om weer te beginnen, maar gaan eerst genieten van hun vakantie om weer fit en uitgerust te starten aan het nieuwe seizoen. We hopen op veel support bij de wedstrijden. Afgelopen seizoen hadden we een “trouw” publiek ter ondersteuning. Dit is nodig voor de jongens, bedankt daarvoor. Ook in het nieuwe seizoen rekenen we weer op jullie!


Aart Zanen,
TC selectie