Zaterdag 24 juni was de strijd om de penaltybokaal van V.V. Bergambacht. Vanuit ieder team waren 3 deelnemers.

De jongste jeugd (JO9, JO11 en MO11) mocht 3 penalties nemen op onze keepers Daan Spelt, Jost Stout en Stefan van der Waals. Degene die alledrie de penalties hadden gemaakt, mochten strijden om de penaltybokaal. Deze strijd werd aangegegaan door Anco Jansen, Quinten de Bruijn en Arte Broere. Zij mochten nog drie penalties nemen. Alleen Arte wist ze alledrie te scoren, waardoor hij winnaar werd bij de jongste jeugd. Anco en Quinten gingen daarna de strijd aan voor de 2e en 3e plaats.

De deelnemers vanuit de JO13, MO13, JO15, JO17, MO17, JO19, Zaterdag 1, 2, 3, 4 en Zondag 1 en 2 mochten allen twee penalties nemen op de keepers Maarten den Hoed en Roy Pons. Na deze 2 penalties bleven er slechts 15 deelnemers over. Dit waren 13 deelnemers vanuit de jeugd en slechts 2 vanuit de senioren.

Na een afvalrace bleven Sander den Besten, Nathan Botter en Stijn Achterberg als laatste drie over. Stijn en Sander misten echter, waardoor Nathan als winnaar uit de bus kwam. Na variaties met penalties van achter het standbeen, rechts onder in de hoek, links onder in de hoek, rechter door en een stift, werd Stijn uiteindelijk derde en pakte Sander de tweede plaats.

De einduitslag werd hiermee:

1. Arte Broere (JO11-2)                            

2. Anco Jansen (JO9-1)

3. Quinten de Bruijn (JO11-2)

en

1. Nathan Botter (JO19-1)

2. Sander den Besten (Za4)

3. Stijn Achterberg (JO17-1)

In de kantine kregen zij een gouden, zilveren en bronzen medaille en de winnaars een wisselbeker.

Ondanks de regen, kijken wij weer terug op een geslaagd evenement!