Met deze kreet geeft de v.v. Bergambacht uiting aan de ambitie die er is om na enkele seizoenen te hebben stil gestaan, een weg in te slaan naar sportief succes de komende jaren.

Al een viertal seizoenen geleden is er gekozen voor 1 prestatieafdeling, op dat moment op zondag. Voorafgaand aan het afgelopen seizoen is de switch gemaakt naar de zaterdag als prestatieafdeling. Dit, daar er zeker wel kwaliteit aanwezig was bij de zondagsenioren, maar te weinig kwantiteit, die zeker nodig is om een stap hogerop te kunnen bewerkstelligen.

Het seizoen dat nu achter ons ligt, zagen we als een overgangsjaar. Niet dat er geen vertrouwen was in de spelersgroep of trainersstaf, maar meer door samenvoegingen van de zaterdagspelers (op dat moment res. 6e klasse), eerste elftal spelers die van de zondag de overstap maakten naar de zaterdag en het overkomen van A junioren. Al met al een leerzaam seizoen geweest, met ups en downs, waar we zeker ook lering uit hebben getrokken om er weer sterker uit te komen. Niet terug, maar vooruit kijken dus.

De visie en ambitie was er al eerder, over een drietal seizoenen de overstap te kunnen maken richting de 3e klasse, maar....... , we willen dan ook een stabiele 3e klasser blijven!

Begonnen is toen (vier seizoenen geleden), bij de jeugd. Door het aantrekken van gediplomeerde trainers op elke leeftijdsgroep de jeugd een zo goed mogelijke opleiding te geven, om daar later de vruchten van te plukken. Die aanpak gaat echt de goede kant op. We zien de jeugd meer aan " voetballen" toe komen, meer durf tonen.

Voor het komende seizoen 2013-2014 zijn we echt ons nek uit gaan steken. Het beleid, de ambitie en visie hadden we al, alleen, hoe gaan we dat bereiken? Hoe gaan we nu verder? Wie en wat hebben we daarvoor nodig? Kortom heel wat vragen die op ons afkwamen. Maar vooral, een goed fundament neer zetten voor de komende jaren en de toekomst.

Al eerder is er (in goed overleg) besloten dat de wegen tussen de club, hoofdtrainer Gert Alblas en trainer Cees Anker zich gingen scheiden. We wilden richting komend seizoen met (een voor ieder) schone lei beginnen. Vanuit het "nulpunt" starten.

Er werd gezocht naar een trainer die veel ambitie uitstraalt en zich kan verenigen met de visie van de club. Al in januari zijn er gesprekken gevoerd met enkele kandidaten en is er unaniem besloten dat Anton v.d. Stelt de beste optie is als hoofdtrainer voor zeker het seizoen 2013-2014.

Anton v.d. Stelt: een trainer met een (ver) verleden bij onze club. Ooit begonnen als heel jonge trainer bij de zondag 1. Daarna vele clubs onder zijn hoede gehad, met veelal successen. En jl. als hoofdtrainer van R.V.C '33 nog promotie bewerkstelligt naar de 3e klasse. Een mooie afsluiting voor hem bij die club. Na vele gesprekken en vooral eerlijkheid naar elkaar toe, is er over vele zaken gesproken. Op dit moment zijn we al heel ver om de ambitie, plannen, werkelijk om te gaan zetten in daden de komende seizoenen. Dit door niet alleen een sterkere spelersgroep te gaan formeren, kwaliteit dus, maar zeker ook de kwantiteit te waarborgen. Daarnaast zorgen voor een prima begeleidingsteam, wat ook al vorm gaat krijgen. Kortom, de club en Anton v.d. Stelt, in bezit van een TC2 diploma, gaan met vertrouwen bouwen aan de toekomst.

Naast Bergambachtse jongens die elders speelden, zijn er ook spelers van buitenaf die de selectiegroep komen versterken/aanvullen. Daarnaast maakt (bijna) het gehele A1 team de overstap naar de senioren, waarbij een vijftal nog (officieel) 2e jaars A jongens zijn. Ook hun trainer Rob Kool (tevens TC 2 diploma) maakt de overstap naar de senioren en zal dit "opleidings" team gaan coachen. Samen met Anton v.d. Stelt dus een prima duo.

Bij de zaterdagsenioren 3 + 4 zal Chris Wouda ook komend seizoen de trainer zijn. Chris doet dit al vele jaren met veel plezier, waarbij de samenwerking met zijn collega trainers van het 1e en 2e steeds belangrijker gaat worden.

Ook de hoofdtrainers voor de jeugd staan al weer vast voor komend seizoen. In de bovenbouw zijn bij de A (jongens) Ronald Wagenaar, afgelopen seizoen assistent trainer bij Rob Kool, en bij de A (meisjes) Marco den Hartog de trainers.
Voor de B junioren staat er geen onbekende voor de groep. Er is afgelopen week overeenstemming bereikt met Frans Smit (ook TC2 diploma). Frans heeft ook ooit de zondag selectie onder zijn hoede gehad. Daarnaast heel veel ervaring met senioren- en jeugdteams opgedaan en afgelopen seizoen met zijn club Besiktas uit Rotterdam ook promotie afgedwongen naar de 3e klasse.

Bij de C junioren heeft Ron de Heer er (gelukkig) een jaartje aan vastgeplakt. Ron is al enkele seizoenen een zeer gewaardeerd jeugdtrainer met veel ervaring op dat gebied.

De onderbouw zal worden vertegenwoordigd door Chris v.d. Weide (ook TC2) bij de D pupillen en de F selectie (1 + 2), Richard Achterberg bij de E selectie (1 + 2) ,en tevens zal assisteren bij de D pupillen. Daarnaast zal Joost v. Engelen (ook met diploma) de lagere E teams onder zijn hoede nemen. De lagere F pupillen worden veelal getraind door oud selectie-spelers van onze club. Dus mensen met voetbalervaring. Onmisbaar voor de vereniging.
Op deze manier denken we richting de toekomst een goed fundament te bouwen. Een draagvlak waar we zeer veel vertrouwen in hebben. De jeugd zal weer het gevoel moeten krijgen, kijkend naar het 1e en 2e team,van, daar wil ik later ook in spelen!!

Daarnaast zijn er, niet te vergeten en heel erg belangrijk, al die vrijwilligers die vaak heel veel tijd in de club steken in alle geledingen. Of het mensen zijn in een commissie tot de wasvrouw, allen zijn voor de club van onschatbare waarde, die meer waardering verdienen dan soms het geval is. Voor die geen die de club een warm hart toedragen, er zijn nog vacatures aanwezig, al is het maar een uurtje in de week, alles is welkom, voor onze mooie club.

Rest nog te vermelden dat het nieuwe trainingsschema zo goed als klaar is, hoewel de kans bestaat dat we de eerste weken, zeg half- tot zeker eind augustus (nog) geen gebruik kunnen maken van veld 1 en 2, waardoor we met z'n allen hier flexibel mee om moeten gaan.

Het onderhoud aan de velden kost nu eenmaal tijd en is sterk afhankelijk van de temperaturen (zon uren) deze zomer. Hou een ieder hiervan op de hoogte via de site. Dus: het nieuwe trainingsschema zal zeker op de site komen, maar een "nood" scenario zal ook tijdig worden aangegeven.
Wij als TC wensen iedereen een hele fijne vakantie toe en kijken met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen.