Zaterdag 16 augustus is ook voor de selectie van Bergambacht het seizoen echt van start gegaan. In een oefenwedstrijd tegen Gouda zaterdag 1 werd met 2-1 verloren.

Bij Bergambacht ontbrak nog een groot aantal spelers door de vakantie. Ondanks dit gemis hield Bergambacht in de eerste helft goed stand. De ploeg speelde onrustig, maar wel compact waardoor er voor Gouda bijna geen doorkomen was. In de tweede helft was het echter al wel snel raak. Na balverlies op het middenveld had Gouda vrije doorgang naar het doel. Jorit Verkerk, de keeper van Bergambacht, was kansloos. Bergambacht leek even de weg kwijt en Gouda profiteerde. Na een foutje achterin maakte Gouda de 2-0. Toch kwam Bergambacht nog terug in de wedstrijd. Een mooie aanval van Bergambacht, waarbij A- junior Jelle Hordijk goed het overzicht bewaarde, werd uiteindelijk afgemaakt door Jelle Bodegom. Redouan schoot namens Bergambacht nog een keer op de paal, maar dichterbij de gelijkmaker kwamen zij niet.

Trainer Anton van der Stelt gaf zijn spelers een groot compliment: 'We hadden vandaag een mix van veel verschillende spelers. Zo deden er naast de selectiespelers van vorig seizoen nog twee A- junioren mee en natuurlijk alle nieuwe selectiespelers, uit de jeugd of van buitenaf. Daarnaast gegeven dat Gouda een klasse hoger speelt dan wij. Ik ben trots op de werklust vandaag, we bleven een team.'

Aankomende dinsdag, 19 augustus, speelt Bergambacht thuis voor de beker tegen Stolwijk. Wellicht wordt er dan voor het eerst op het nieuwe kunstgrasveld gespeeld. Aanvang van de wedstrijd is 20:00 uur.

Auteur: Jordi Potuijt

Doelpunten:
'61 Jelle Bodegom (2-1) (assist Jelle Hordijk)