Van 7-9 juni 2014 vindt in het Olympisch Stadion de tiende editie plaats van de Aegon Copa Amsterdam, een international top-jeugdvoetbaltoernooi voor spelers onder 19 jaar. Met deelnemers als Ajax, Men United (talententeam o.l.v. Ronald de Boer), Hamburger SV en Ajax Cape Town (winnaar 2013) komen in het Pinksterweekend 15-20.000 bezoekers op dit spektakel af.

Het voetbaltoernooi is het middelpunt van het Copa Amsterdam Sportfestival (5-9 juni), waarbij het bruist van de sport rondom het Olympisch Stadion. Het Sportfestival bestaat uit tal van grote en kleine sportevenementen, zoals het NK/WK Cruyff Courts, NBB Streetball Masters en Amsterdam Sprint Challenge. Naast deze events is het hele weekend de Culibus aanwezig (waar je zelf een gezonde shake of wrap kunt maken), is er een Sutu wall (interactieve sportmuur), kun je jezelf uitleven op de Eurobungee en is er een podium met diverse optredens (van balkunstenaars tot Braziliaanse samba-les).

Meer informatie: copa-amsterdam.nl en copa-amsterdam.nl/sportfestival. Tickets verkrijgbaar via copa-amsterdam.nl/tickets-2.