Voetbalvrienden. Het nieuwe seizoen 2013-2014 is nog (lang) niet begonnen, alhoewel het zo weer eind augustus is waarbij de meeste teams aan de bekerwedstrijden beginnen.Op dat moment heeft de Zaterdag 1 al enkele beker- en oefenwedstrijden gespeeld. De trainingsschema's komen spoedig op de site te staan, evenals de datums van eerste trainingen van alle leeftijdsgroepen. M.b.t. het trainingsschema het volgende. Door dat de velden (1 + 2) weer zo goed mogelijk worden geprepareerd voor komend seizoen, zijn deze velden niet beschikbaar tot zeker eind augustus. Tot die tijd wordt er gebruik gemaakt van een " tijdelijk" trainingsschema. Voor iedereen is het dus goed opletten op welke tijden en dagen op dat moment de juiste zijn. We willen zoveel mogelijk misverstanden voorkomen.

Zoals eerder in de nieuwsbrief vermeld, zijn we er bij alle leeftijdsgroepen in geslaagd gekwalificeerde trainers voor de groep te zetten. Ook om bij die groepen de juiste assistenten te vinden, is (nog) in volle gang. We hebben al afspraken kunnen maken, maar zullen zeker nog wat mensen nodig hebben met een voetbalachtergrond. 

De selectie bij de Zaterdag senioren zal vanaf komend seizoen bestaan uit drie teams, de A-, B- en C selectie. Daar we een grote groep spelers hebben die allen zeker de kwaliteiten hebben om prestatief te voetballen, is er voor drie teams gekozen Alle drie de teams zullen dus ook gelijktijdig gaan trainen op de dinsdag en donderdag. Qua begeleiding voor het 1e zien we geen problemen. Bij het 2e en 3e zoeken we nog mensen met een voetbalachtergrond.

Zonder een goede begeleiding is, en wordt,  het voor ons erg lastig om de ambities die we als club uitspreken te gaan bewerkstelligen. Natuurlijk wordt er altijd wel gekeken naar de prestaties van het 1e team, logisch. Maar...... we willen bouwen aan een groter draagvlak, een goed fundament neer zetten om de stap naar boven te kunnen gaan maken en, niet onbelangrijk, daar te blijven. Vrijwilligers, mensen met liefde voor de club, mensen die hier graag bij willen horen, mensen die de ingeslagen weg ook zien zitten, mensen die hier positief tegenover staan, mensen die zelf ook op niveau hebben gespeeld, daar willen wij graag gebruik van maken, en liefst m.i.v. komend seizoen.

We hebben binnen de club al talloze vrijwilligers lopen die bergen werk verzetten, er veel tijd in steken, daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Zonder die mensen kan er gewoonweg niet wekelijks worden gevoetbald. Wat we op dit moment zien, is dat het heel moeizaam is om deze groep uit te breiden. Het hoeft echt geen uren te kosten, elk uurtje voor de club is welkom. Het liefst zoeken we mensen voor het gehele seizoen, maar parttime of deeltijd hoort ook tot de mogelijkheden. Vele handen maken licht werk, is het gezegde, en zo is het ook. Dus als twee kennissen, vrienden of je buurman ook wat willen doen voor de club, is ook dat mogelijk. We willen mensen positief stimuleren iets voor de club te gaan doen, maar verplichten, dat doen we dus niet. Geloof je in ons verhaal, heb je iets met de club, wil je daar ook wat van je spaarzame tijd aan besteden, heel graag !! Als TC zoeken we voor bijna alle leeftijdsgroepen nog mensen, dus, denk er over na, schroom niet en vraag desgewenst eerst informatie aan. 

Momenteel wordt er druk gewerkt aan de nieuwe kleedkamers. Het ziet er prima uit en loopt alles volgens schema. Toch mooi, in een jaar van het 80-jarig bestaan van de vereniging en het 50-jarig bestaan van de supportersclub. Ook tot de totstandkoming van het gebouw waren onze vrijwilligers van grote waarde en hebben menig zweetdruppel van hun voorhoofd moeten vegen. Namens de club, heel veel dank. Een positieve uitstraling, die bij onze club past richting de toekomst. Hopelijk wordt volgend jaar begonnen met een grote aanpak van o.a. de kantine. Een mooi perspectief naar de komende jaren,waarmee we zeker voor de dag kunnen komen. Een mooi en modern opgezet sportcomplex met voldoende faciliteiten, waar maak je het nog mee, in deze crisistijd. 

Ook op het gebied van de kleding zijn door de sponsorcommissie grote stappen gemaakt en gaan alle teams (van lieverlee) spelen in nieuwe tenues. Een eerste start wordt daarmee gemaakt voor de selectie van komend seizoen. We proberen alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen, zodat de selectiespelers zich alleen maar met het voetbal hoeven bezig te houden. Alleen onder deze voorwaarden kan je gaan werken aan positieve prestaties voor komend seizoen en zeker richting de toekomst. Iets, waar we al vele jaren naar uit kijken, maar ook zeker in geloven. 

Een prima trainersstaf en goede mensen in de begeleiding moeten er voor gaan zorgen om de (kwalitatief sterke) selectie in een herkenbare stijl te laten voetballen. We zijn halverwege dit seizoen begonnen om de randvoorwaarden dusdanig op te gaan zetten, zodat we daar later van kunnen gaan profiteren. Dit heeft al vele uren gekost, is ook niet erg, geloven in onze ambitie en visie, geloven in ons plan, zien dat we stap voor stap verder komen, geeft al veel voldoening. Het geloof is er zeker en hopen dat de uitvoering ook gaat volgen. 

v.v. BERGAMBACHT KIJKT VOORUIT...................... EN OMHOOG,
en.......... WIE DE JEUGD HEEFT, HEEFT DE TOEKOMST !

Voor meer informatie:
Aart Zanen
tel.nummer: 06-12244986
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.