In de gemeentelijke derby tussen FC Perkouw en Bergambacht vielen geen doelpunten. Al in de eerste minuut verzuimde Damy Straver de bezoekers op voorsprong te zetten, toen hij de bal uit een voorzet van Farouk el Kadiri net naast de verkeerde kant van de paal schoot. Daarna had Dennis Bakker tot twee keer toe het openingsdoelpunt van Perkouw op zijn schoen. Bergambacht-doelman Jaimy Kessel liet zich echter niet passeren.

De thuisclub liet Bergambacht komen en probeerde via de counter de derby te beslissen. “In thuiswedstrijden zijn we een paar keer flink onderuit gegaan,” lichtte Perkouw-trainer Harm Spijker de gehanteerde tactiek toe. Uit een van grote kansen die FC Perkouw volgens de oefenmeester kreeg, had zijn ploeg minimaal één keer moeten scoren.

Voor rust zette Bergambacht de meeste druk. “De moeilijkheidsgraad van ons spel is hoog,” oordeelde coach Anton van der Stelt. “Bovendien kost het veel kracht. Ik prijs mijn spelers, dat ze dit nu op kunnen brengen. In de tweede helft gingen we mee in het spel van Perkouw en kwamen we in de problemen. Met de uitslag kan ik gezien de kansen voor beide ploegen wel leven.”

Bron: Het Kontakt