Bergambacht won in en tegen Aarlanderveen verrassend met 1-2. Voor het duel ontstond enige commotie, toen de scheidsrechter de spelerskaart van Farouk el Kadiri afkeurde. Alex Zanddijk en Daniel Bulham ontbraken vanwege blessures.

Noodgedwongen stapte Bergambacht-trainer Anton vander Stelt van het driespitsensysteem over naar een aanvalslinie met twee spitsen. Deze omzetting pakte goed uit. “Het eerste half uur speelden we uitstekend,” vertelde Van der Stelt na afloop. “Max Bakker scoorde de eerste treffer. Achterin verving Martin Kouwenhoven de geblesseerde Zanddijk voortreffelijk. Helaas kreeg hij na een half uur spelen een knietje in zijn maagstreek en moest uitvallen. Meteen was de organisatie zoek en viel de gelijkmaker.”

Gelukkig had Van der Stelt voor de tweede helft de ervaren Dennis van Krimpen achter de hand. Van Krimpen, die er net een partijtje in het derde elftal had opzitten, meldde zich in Aarlanderveen en kon meteen aan de bak. Bergambacht kreeg weer meer balbezit en creëerde enkele kansen. Nadat Jordi Hartman naar de voorste linie opschoof kon Julian Graafland doeltreffend uithalen. Bergambacht pikt na deze zege aan bij de middenmoot.

Bron: Het Kontakt