Bergambacht en SPV’81 speelden zaterdag met 1-1 gelijk. De streekderby had een speciaal tintje, omdat het afgelopen seizoen vijf Polsbroekenaren overstapten naar Bergambacht. Drie ex-SPV’ers startten in de basis bij de thuisclub. Doelman Jaimy van Kessel verving Roy Pons, die zich tijdens de laatste training aan zijn schouder blesseerde. Middenvelder Michiel Boer en aanvaller Jan Doeland veroverden al eerder een basisplaats in de ploeg van Anton van der Stelt.

SPV’81 hield vanaf het begin de linies gesloten en loerde op een snelle uitbraak. Bergambacht was daarom het meest aan de bal. Het tempo van de opbouw was echter te traag om het de groen-witten lastig te maken. Het spitsenduo Doeland/Julian Graafland kon in de kleine ruimtes geen potten breken. Pas in de slotfase (92ste minuut) brandde de strijd los.

Uit een verre ingooi van Polsbroekenaar Arjan van Ham belandde de bal bij Jesse Kwakkenbos, die met een bekeken schot Van Kessel passeerde.

Bergambacht speelde in het restant van de blessuretijd alles of niets. Op aangeven van Doeland scoorde Graafland de verdiende gelijkmaker. “Mijn ploeg moet nog wennen aan de veranderde speelstijl,” merkte Van der Stelt na afloop op. “Dat kost tijd, maar de jongens zijn leergierig en gaan ervoor.”

Bron: Het Kontakt