LEKKERKERK • Dat derby’s doorgaans weinig goed voetbal opleveren, werd zaterdag maar weer eens bewaarheid door Lekkerkerk en Bergambacht. Het duel eindigde in 1-1; een terechte uitslag waar beide teams vrede mee hadden.

Op basis van de eerste helft verdiende Bergambacht misschien méér dan een deling, maar na rust had het elftal van trainer Jerry de Groot niet al teveel meer in te brengen tegen de aandringende thuisploeg, die uiteindelijk in de 88e minuut zijn aanvalshonger beloond zag worden door de gelijkmaker van Jeffrey Altheer, die in de rebound handig gebruik maakte van het enige slippertje van Bergambachts’ uitstekende doelman Stefan van der Waals.

Met zijn late treffer corrigeerde Altheer een eerdere misser vanaf elf meter (zijn strafschop ging tegen de lat) én de ongelukkige 0-1 (een kolderiek eigen doelpunt van Lekkerkerker Kevin van Gent, die de bal kort voor rust in een volkomen ongevaarlijke situatie over zijn eigen doelman Dillan Heijnen heen kopte). Overigens kreeg ook Bergambacht in het eerste bedrijf de gelegenheid om van elf meter aan te leggen. Max Bakker liet het buitenkansje eveneens onbenut.

Te gemakzuchtig
“Ik ben in ieder geval blij dat we toch nog een punt hebben overgehouden aan deze derby”, vond Lekkerkerk-trainer Dennis Schoonewil. “Het is ons gelukt op basis van strijd, want van goed voetbal was nauwelijks sprake. Daarnaast begonnen we veel te gemakzuchtig aan de wedstrijd. Dat kán niet in deze afdeling. Onze extra voetballende kwaliteiten komen er alleen maar uit als we met z’n allen maximaal strijd leveren. Doen we dat niet dan kunnen we van iedereen in deze poule verliezen. Gelukkig zag ik na die slappe openingsfase de vechtlust terugkeren. Dat was goed om te zien.”

Blessures
Bergambacht was zo’n tachtig van de negentig minuten uitstekend bij de les. “We stonden goed”, zag ook trainer Jerry de Groot.” Alleen zag je in de tweede helft wel dat we het steeds moeilijker kregen en spijtig genoeg onze overwinning niet over de streep konden trekken. Heeft te maken met het feit dat sommige jongens nog niet in competitieconditie verkeren. Vorig seizoen speelden we tot in de zomer door om onze promotie veilig te stellen en dit seizoen kregen we te kampen met wat blessures, waardoor spelers later aansloten. De gevolgen daarvan zag je vorige week en vandaag in de slotfase terug. We zaten er doorheen.”

Bron: Regio-Voetbal