HAASTRECHT • Tot in blessuretijd leek Bergambacht uit bij Haastrecht een driepunter te gaan oogsten. Tot Thijmen Raateland toesloeg. Eindstand 3-3.

Het tafereel na het laatste fluitsignaal was alleszeggend: Haastrecht liep juichend het veld af, uitdager Bergambacht bleef bedremmeld achter. Logisch, want de ploeg van trainer Jerry de Groot had zojuist een unieke kans om zich naast Haastrecht aan kop van de vierde klasse C te nestelen, laten liggen.

“Zwaar kloten, ik heb er geen andere woorden voor”, toonde De Groot zich uiterst teleurgesteld over de uitslag. Over het spel van zijn elftal was hij beter te spreken. “Er is heel aardig gevoetbald”, vond hij. “Alleen baal ik er flink van dat we er niet in geslaagd zijn om de voorzet er uit te halen bij Haastrecht. Dat kostte ons twee tegentreffers.”

De Groot doelde daarmee op de 1-1 van Kelvin Poot en de 2-1 van Rogier Schröder, beide ‘cadeautjes’, uitgedeeld door een wat suf ogende Bergambachtse defensie.

Slalom Eerder in het duel -in de 18e minuut om precies te zijn- waren de gasten op een 0-1 voorsprong gekomen uit een gave individuele actie van Luuk Botter. Hij sloot zijn slalom door de Haastrechtse verdediging af met een diagonale knal in de rechterbovenhoek: wereldgoal!

Dat vond Haastrecht-coach Marco Versloot ook. “Gewoon een mooi doelpunt. Zo eerlijk moet je zijn.”

Apathisch Minder complimenteus was Versloot over de wijze waarop Haastrecht acteerde in de 4C-topper. “We speelden apathisch, gelaten en namen veel te weinig initiatief.”

Nadat de thuisclub op 2-1 was gekomen werd het spel er zeker niet beter op en kon het behoudend gestarte Bergambacht zowaar enige pressie ontwikkelen. De beloning voor die durf kwam op slag van rust toen Luuk Botter de bal uit een vrije trap -en geholpen door de wind- over Haastrecht-doelman Rob de Wit heen in de kruising jaste: 2-2.

Afgeslagen Na de pauze bleef het duel amusant en ging vooral Bergambacht op zoek naar een voorsprong. Die kreeg het team in de 66e minuut toen de zich steeds beter ontwikkelende middenvelder Rody Bezemer na mooi voorbereidend werk de 2-3 tegen de touwen schoof.

Haastrecht leek verslagen, maar daar dacht Thijmen Raateland, de meest creatieve speler van de thuisploeg, nét even anders over. Diep in blessuretijd sloeg hij met een fraai schot toe: 3-3. Niet veel later klonk het eindsignaal en mocht Haastrecht concluderen dat het de Bergambachtse aanval op zijn koppositie had afgeslagen. Het verschil blijft drie punten.

Bron: Regio Voetbal (Jan Timmer)