De voetbalvereniging "v.v. Bergambacht" is een vereniging waarin de leden sport en gezelligheid beide even intensief beleven en beoefenen. Een vereniging die vast verankerd is binnen het dorp Bergambacht en volledig draait op zijn meer dan actieve leden. Een vereniging waar echt iedereen terecht kan met de aanwezigheid van alle jeugdelftallen (JO7 t/m JO19), twee meisjesteams (MO20 en MO15), een damesteam en twee senioren afdelingen (zaterdag en zondag). Met ingang van 5 september 2019 bestaat er de mogelijkheid voor iedereen die nog tegen de bal wil trappen, maar het sprintje niet meer kan maken mee te doen aan Walking Football. 

De vereniging is in het bezit van 3 prima voetbalvelden waarvan 2 kunstgrasvelden. De 11 kleedlokalen bevinden zich naast een gezellige kantine, welke op zijn beurt weer uitkijk geeft op het hoofdveld, en dit alles omgeven door een onderhouden bomenrij.

De activiteitencommissie en supportersvereniging zorgen voor jaarlijks terugkerende gezelligheden zoals een vrijwilligersavond, nieuwjaarsreceptie, de nodige kaartavonden, tentenkamp, nachtvoetbal, 7 tegen 7-toernooi, volleybaltoernooi en feestavonden.