BERGAMBACHT – Derdeklasser Schoonhoven kreeg de eerste tik op de neus. De jonge formatie van debuterend trainer Raymond van der Kort verloor in de eerste bekerwedstrijd met 2-0 van vierdeklasser Bergambacht.

In de sportieve streekderby waren de blauw-zwarten voor rust iets gevaarlijker. Hoewel er kansen waren voor beide ploegen kwam Bergambacht vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Dennis Hordijk. Na de hervatting was Schoonhoven sterker, maar de blauw-witten kwamen niet tot scoren. De verlossende goal viel aan de andere kant. De van Ammerstol teruggekeerde Twan Schmidt schoot raak: 2-0. Schmidt speelde naar eigen zeggen voor de pauze matig, maar herpakte zich goed.

Schoonhoven telde twee nieuwe namen. De van Wilhelmina '08 overgekomen Stephan Senior speelde onopvallend achterin. Joran ten Have, die voorheen voor VRC uitkwam, maakte een degelijke indruk als stuwende middenvelder. Bij Bergambacht stond A-junior Rody Bezemer in de basis. Hij liet zich gelden met een fraaie omhaal. Bij Schoonhoven ontbrak Tom Kruiper. Bergambacht moest het stellen zonder Julian Graafland. Max Bakker liep vorige week een hoofdwond op en speelde daarom met een tulband. Tegenslag is er voor de talentvolle Jelle Hordijk, die enigszins hersteld leek van ernstige rugklachten, maar wordt opnieuw door zenuwpijnen geplaagd. Hij moet mogelijk worden geopereerd. Dat zal zijn rentree behoorlijk vertragen.