Het op het begin onwaarschijnlijke werd werkelijkheid voor het paradepaardje van de voetbalvereniging Bergambacht. Toen Menno Rijkaart en Jordi Potuijt een aantal maanden geleden begonnen met het organiseren van een trainingskamp, werd er gezocht naar een geschikte locatie. Vorig jaar strandden zij in het zuiden van Limburg in de buurt van Maastricht en dus moesten zij dit jaar op zoek naar iets anders. Zij hadden nooit verwacht dat er zoveel animo was voor een weekend waar iedereen toch wel iets dieper in de buidel moest tasten, maar niets bleek minder waar. Afgelopen weekend ging de zaterdagselectie met begeleiding en sponsors voor drie dagen op trainingskamp naar Barcelona!

Vrijdagmorgen 13 januari 2017 werd iedereen om 10:30 uur welkom geheten in de voetbalkantine door vice- voorzitter van de club Dieks Potuijt en hoofdtrainer Bert Potuijt. Met een kop koffie, thee en een lekker gebakje van de hoofdtrainer werd het weekendje ingeluid. Vervolgens vertrokken zij met een gehuurde bus naar Schiphol, waar zij om 14:45 uur het ijskoude Nederland zouden verlaten voor het zonnige Spanje.





Eenmaal in het hostel aangekomen met een bus vanaf het vliegveld van Barcelona, ingecheckt te hebben en de spullen op de kamer te hebben gebracht, werden de eerste biertjes genuttigd in het hostel, genaamd Twentytu. De locatie was prima en de welbekende ‘La Rambla’ was ook goed te bereiken met het metrostelsel van de stad. Daarnaast is het slechts op 20 minuutjes loopafstand gelegen van de mooie boulevard, waar het na het diner tot in de vroege uurtjes erg gezellig werd met de nodige chicks.

Ondanks dat stond iedereen de ochtend daarop weer vroeg naast zijn bed. Zaterdag was namelijk een drukke, maar erg leuke dag, die begonnen werd met het ontbijt om 9:30 uur. Daarna was het tijd voor de eerste activiteit om de stad Barcelona bij daglicht te ontdekken. De groep van 38 werd verdeeld in drieën en iedere groep ging met een fiets en gids op pad. De fietstour duurde zo’n 2,5 uur inclusief korte pauze waarin de lunch werd genuttigd aan het strand. De tour was één van de hoogtepunten, maar de echte highlight van dit weekend stond daarna op het programma: de wedstrijd Barcelona – Las Palmas.







Vanuit de stad vertrok iedereen met de metro richting het stadion waar om 16:15 uur de wedstrijd werd gespeeld. Camp nou, wat een pracht van een stadion, een voetbaltheater, daar waar de beste training voor de selectie van v.v. Bergambacht plaats ging vinden. Op de 1e ring, vlak achter het doel waar ‘s werelds beste voetballer Lionel Messi de tweede helft de 2-0 zou maken, heeft een ieder genoten van een mooie wedstrijd. Barca wist van geen ophouden en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 5-0 door goals van Suarez (2x), Messi, Arda en Vidal. Sommige sterren als Neymar werden gespaard, maar gelukkig kwamen enkele hem ’s avonds nog tegen in het casino. Een sfeerimpressie zie je hieronder.













Na een geweldige dag zat iedereen in de avond weer aan het diner. Er moest natuurlijk wel weer een bodem gelegd worden voor de stapavond die zou gaan komen, maar eerst even een tukkie doen. In twee uurtjes tijd was iedereen weer fris en fruitig voor avond numeró 2. Althans, bijna iedereen, maar ik zal geen namen noemen… Die was overigens zondagochtend wel als eerste wakker om de kamer op te ruimen, er moest immers om 11:00 uur toch uitgecheckt worden. Maar eerst nog even ontbijten!

Op de laatste dag van dit weekend werd er nog getraind door de spelers van de selectie. Om 12:00 uur eerst nog even op de foto bij clubfotograaf Jarno Broere, maar daarna nam de trainer de jongens mee het veld op om na wat oefeningen een groot, fanatiek partijspel te spelen. Als je de overige begeleiding op de tribune zag zitten, leek het plaatje net echt, alsof de Martin van Geel en Eric Gudde van v.v. Bergambacht de training analyseerde, lekker in het zonnetje.















De rest van de middag hadden de spelers en begeleiding vrije tijd. Sommigen namen een hop on hop off bus, sommigen bezochten Sagrada Familia, anderen genoten van de Spaanse tapas, het waren heerlijke laatste uurtjes. Om 18:30 uur weer richting het vliegveld van Barcelona om vervolgens om 21:15 uur weer terug te vliegen naar het thuisland. Daar stond dezelfde bus klaar als heen om ons terug te brengen naar de voetbal waar wij rond 01:30 uur aankwamen. Het was jammer genoeg alweer de afsluiting van een fantastisch weekend.

Tot slot nog even speciale aandacht voor Henk-Peter Bezemer, hoofdsponsor van de voetbalvereniging Bergambacht en ook shirtsponsor van het eerste elftal met Bezemer Bouw BV. Namens iedereen van de selectie en begeleiding onwijs bedankt voor de bijdrage die je beschikbaar hebt gesteld aan ons voor dit trainingskamp. Wij vonden het daarnaast ook geweldig dat je erbij was en dat we zo kunnen werken aan een goede band tussen sponsors en selectie. Zoals je zelf al aangaf op de terugreis in de bus, heb je geweldig genoten en vroeg je waar we volgend jaar heengaan. Dat hoor je nog van ons, maar ik denk dat we zeker kunnen vaststellen dat dit weekend een weekend was om nooit meer te vergeten voor v.v. Bergambacht, de aanwezige begeleiding, selectiespelers en sponsors.



Bovenste rij: Henk-Peter Bezemer, Dieks Potuijt, Jan Beltman, Bert Potuijt, Rinus Graafland, Dirk den Besten.

Middelste rij: Thijs van Achthoven, Rick de Lange, Gerben Verstoep, John van Dam, Ruben Kleijnendorst, Onno Kloet, Martijn Eichelsheim, Henk ten Harmsel, Bart den Boer, Jelle Hordijk, Danny den Besten, Thomas van der Niet, Corné Versluis, Maurice van Beest, Moustafa van Zoest.

Onderste rij: Julian Graafland, Pieter Meijer, Alex Koster, Jordi Potuijt, Menno Rijkaart, Simon den Hoed, Damy Straver, Sander den Besten, Patrick Potuijt, Roy Pons, Jesse den Hartog, Max Bakker, Michiel Boers, Floran Kortlever, Etienne van den Heuvel, Kelvin Potuijt.