Na het uitkomen van de vorige nieuwsbrief in maart, waarin melding werd gemaakt voor de aanvang van de werkzaamheden, zijn er al heel veel werkzaamheden verricht voor de bouw van de nieuwe kleedkamers.

Zo zijn de bomen en bosjes gerooid, de containers verplaatst of verwijderd, de fundering gegraven en gestort, de riolering en vloerisolatie aangelegd met daarop de benodigde wapening. Ook water-, gas-, verwarming- en electraleidingen zijn aangelegd en de vloer is gestort en gevlinderd. Als alles volgens planning verloopt, worden de profielen en de kozijnen eind week 16 gesteld en begin week 17 wodt gestart met het lijmen van het binnenblad, waarna de isolatie kan worden aangebracht en er een aanvang gemaakt kan worden met het metselen van de buitenmuren.

Misschien is het je opgevallen of heb je het gehoord, maar tijdens de graafwerkzaamheden bleken er bij de ingang van de bestuurskamer en de geplande nieuwbouw zoveel kabels en rioolleidingen te liggen dat we genoodzaakt waren de nieuwbouw 4 meter naar het noorden te verplaatsen. Ook is besloten om de verdiepingsvloer van beton te maken en niet, zoals eerder de bedoeling was, van hout. Het voordeel hiervan is dat deze onderhoudsvrij zal zijn en dus niet om de 15 jaar van een nieuwe dakbedekking hoeft te worden voorzien. Ook is besloten om de pomp van de veldsproei installatie in de nieuwbouw onder te brengen, zodat het bestaande pomphok kan worden afgebroken, waar we dan een ruime fietsenstalling en mooie entree kunnen maken.

Tijdens de bouwwerkzaamheden zal ons complex niet altijd even toegankelijk zijn. Ook de kantine en de kleedhokjes zullen, vooral bij regen, niet altijd spik en span zijn, maar neem aan dat een ieder die daarvoor verantwoordelijk is, zijn uiterste best zal doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Zoals het er nu voorstaat en verder alles volgens planning verloopt, zijn de kleedkamers vóór de bouwvak vakantie gereed en kunnen bij aanvang van het seizoen 2013/2014 de nieuwe kleedkamers in gebruik worden genomen.

Let u erop dat tijdens het betreden van het complex de rijplaten die zijn neergelegd (vooral bij nat weer) glad kunnen zijn.

De bouwcommissie