De winterstop zat er op en omdat we zoveel enthousiaste meisjes hebben rondlopen in de F en de E en de D- pupillen kwam ik in contact met Bas Jonker van v.v. Spirit en bespraken we in een regiobijeenkomst om een heuse meisjesvoetbal clinic te organiseren. Bas had hier ervaring in bij Spirit en gaf aan dat Bergambacht wel kon deelnemen met een aantal meisjes en hun vriendinnen eventueel. Dat was geweldig ! De uitnodigingen gemaakt en gemaild naar de meisjes met de vraag of ze het leuk zouden vinden en mee wilde doen, binnen 10 minuten had ik al 3 aanmeldingen. Bevlogenheid en beleving en passie noem ik dat.

Uiteindelijk hadden we 7 meisjes die mee wilde doen , ook Anniek Stolk die juist dit jaar gestopt was kreeg de kriebels weer en schreef zich ook in als vriendinnetje van Desiree Treure. Het vervoer geregeld en vanuit Bergambacht moesten er natuurlijk ook leiders/trainers mee. Ik kreeg Guido Otterspeer zover of mee te gaan en de enthousiaste speelsters uit de MB1 Mabel van Eijk en Joelle van Hove vonden het ook een uitdaging.

Op de zaterdag zelf was er veel publiek en nadat onze trainsters en trainer de oefeningen die per mail waren gestuurd in hun hoofd hadden opgeslagen kon de training beginnen , er waren 4 oefeningen uit gezet en bedacht door Bas Jonker. Veel met de bal natuurlijk aan de slag en vaak een soort partijvorm zoals 2 x 2 en 3 x 3 met soms een moeilijkheidsfactor. Het was echt een feest hoorde ik achteraf , echt voor herhaling vatbaar. En wie nog durft te zeggen dat VOETBAL alleen een mannensport is nodig ik uit om eens bij de MB1 te komen kijken en naar de D4 en D2 en de E2 enE3 en de E4 en E6 daar voetballen onze kanjers !!

Anniek Stolk, Luna Kalverboer en Hanna Kiss en Maxime de Jong en Desiree Treure en Lotte vd Waals en Anouk Schuling, jullie zijn de echte kampioenen !

Guido, Mabel en Joelle, harstikke bedankt ook namens de organisatie bij v.v. Spirit voor het meehelpen.